Sestavine:

  • 500g skute
  • 10 žlic pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • 1 merica whey beljakovin vanilija (po želji)
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis

 

Priprava: 

V skledi stepemo jajca in sladkor, dodamo skuto in dobro premešamo. Počasi dodajamo pšenični zdrob, dodamo ga toliko, da masa ni več tekoča, ampak kompaktna. Vse dobro premešamo in postavimo v hladilnik za pol ure, da se zdrob lepo spoprime z ostalimi sestavinami.

V večji posodi zavremo vodo, vanjo polagamo žličnike, ki smo jih s pomočjo dveh žlic oblikovali. Kuhajo se toliko časa, dokler vsi ne priplavajo na površje. Kuhane žličnike odcedimo in jim pripravimo poljuben preliv. Jaz sem uporabila zamrznjeno jagodičevje, ki sem ga na ponvi popražila in mu dodala sladilo, da je bolj sladko 🙂