Vem, da nas je kar nekaj, ki nas slabo vreme in dež motivirata, da pojemo kaj sladkega, pregrešno dobrega. No danes, je bil res super dan, da porabim še tisti dve skuti v hladilniku, ki se bližata svojemu roku trajanja. No iskreno mi sama skuta ni ravno pri srcu, če pa jo skombiniraš s tem, kar imaš še doma na voljo, se mi pa zdi veliko bolj mamljiva 🙂 

Da preidem k bistvu, dodala sem ji še, polento, maline in banane, to imam pač vedno na zalogi 🙂

 

SESTAVINE KOLAČ: 

1kg manj mastne skute

70g bio polente

4 žlice sladila Sukrin Melis 

1čž bio pecilnega praška

1 limonina lupina (naribana)

4 beljaki 

DODATKI: 

maline in banane

PRIPRAVA:

Vse sestavine razen beljakov, dobro zmešamo skupaj. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi na rahlo primešamo ostali zmesi. 

Pekač namažemo ali ga obložimo s peki papirjem. Polovico mase razmažemo po pekaču, čez potresemo maline in narežemo koščke banane. Prelijemo čez še preostalo maso in damo v predhodno segret pekač na 180 °C, cca 1h. 

Postrežemo malo ohlajeno.

Pa dober tek 🙂