Vem, da nas je kar nekaj, ki nas slabo vreme in dež motivirata, da pojemo kaj sladkega, pregrešno dobrega. No danes, je bil res super dan, da porabim še tisti dve skuti v hladilniku, ki se bližata svojemu roku trajanja. No iskreno mi sama skuta ni ravno pri srcu, če pa jo skombiniraš s tem, kar imaš še doma na voljo, se mi pa zdi veliko bolj mamljiva 🙂
Da preidem k bistvu, dodala sem ji še, polento, maline in banane, to imam pač vedno na zalogi 🙂
SESTAVINE KOLAČ:
1kg manj mastne skute
70g bio polente
4 žlice sladila Sukrin Melis
1čž bio pecilnega praška
1 limonina lupina (naribana)
4 beljaki
DODATKI:
maline in banane
PRIPRAVA:
Vse sestavine razen beljakov, dobro zmešamo skupaj. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi na rahlo primešamo ostali zmesi.
Pekač namažemo ali ga obložimo s peki papirjem. Polovico mase razmažemo po pekaču, čez potresemo maline in narežemo koščke banane. Prelijemo čez še preostalo maso in damo v predhodno segret pekač na 180 °C, cca 1h.
Postrežemo malo ohlajeno.
Pa dober tek 🙂
