Priznam, moja razvada je namakanje piškotov v kavico. In zakaj bi kupovala nekaj kar lahko sama naredim in je tudi za moje črevesje veliko lažje prebavljivo 😊 Sladkor namreč mojemu črevesju ne prinaša veselja ampak žalost heheh. Poznaš občutek, ko te po sladkarijah napihne, imaš mogoče krče, ali pa ti otečejo noge.. no in posledično se počutiš čisto neprijeto. Well.. that’s me 😊
Te piškoti so čisto brez sladkorja in so sladkani s Sukrin sladilom. Uporabila sem tudi razmaščeno bučno moko, ki ima na 100g kar 56g beljakovin in le 17g OH ter 14g maščob. Dodala sem tudi Sukrin marmelado, ki je pravtako brez sladkorjev.
SESTAVINE:
120g mletih mandljev
120g mletih lešnikov
100g Sukrin sladila
150g Razmaščene bučne moke
100g pirine polnozrnate moke
Ščepec soli
Žlička cimeta
2 rumenjaka
200g masla sobne temperature

Pekač obložimo s peki papirjem in segrejemo pečico na 180°C.
V skledo damo zmehčano maslo in sladkor, z mešalnikom mešamo par min. Dodamo rumenjake, moko, sol, cimet in oreščke (za 3 žlice oreškov pustimo na strani za kasneje). Vse skupaj dobro premešamo oz. pregnetemo, da se sestavine dobro povežejo. Iz testa oblikujemo manjše kroglice in jih povaljamo v ostanku oreščkov, ter položimo na obložen pekač. V sredino vsake kroglice s palcem naredimo vdolbino.
Piškote pečemo 10min, ponovno potlačimo jamice in vanje dodamo marmelado. Vrnemo v pečico in pečemo še cca. 5min. Ko so pečeni jih ohladimo na rešetki.
Na začetku bodo še zelo krhki ampak ko se ohladijo postanejo ravno pravšnji 😊
