Se vam je že z godilo kdaj, da vam je bilo škoda metat stran določeno sestavino in ste si rekli “nič, bom pa nekaj spekla, da porabim”. Tako se meni večkrat zgodi s skuto, ki jo kupim iz ne vem katerega razloga, ker kot samostojno jed, je ne jem. Jaz sem uporabila manj mastno, ker druge načeloma niti ne kupujem, bi pa mogoče bil boljši izbor albuminska skuta, ki pa je tudi po okusu slajša in ne zakisli. 

Namesto navadne moke sem uporabila razmaščeno kokosovo moko od Malince, katero sem včasih večkrat uporabljala, ko sem želela zmanjšat vnos ogljikovih hidratov. Tokrat pa sem poskusila združit oboje in po komplimentih jedcev, mi je očitno tudi uspelo. 

No in spodaj delim z vami tudi recept, ki pa ga lahko prilagajate glede na vaše preference. Moko lahko zamenjate za sebi najljubšo, pravtako skuto, lahko pa tudi jabolka nadomestite npr. z breskvami, marelicami, mandarinami,… 

Sestavine za testo: 
 
3 žlice Sladila Sukrin Melis 
1 dcl mleka (več po potrebi) 
3 jajca
1 vaniljev sladkor
1 lonček kokosove razmaščene moke
1 zavitek pecilnega praška
ščepec soli
Sestavine za nadev:
 
500 g lahke skute
1 lonček Quark jogurta
1 vaniljev puding brez sladkorja
3 žlice sladila Sukrin Melis
2 jajci
4 majhna jabolka 
Cimet 
Sestavine za testo zmiksamo v enotno zmes, po potrebi dodamo še mleko. Prav tako posebej zmiksamo tudi sestavine za nadev. 
 
Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine in razkoščičimo. Po vrhu vsake četrtine jih po dolgem v liniji večkrat zarežemo ampak ne do konca. 
Pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo testo, ga razporedimo in nanj vlijemo še nadev.
Na koncu naložimo v linijah še četrtine jabolk in jih potresemo s cimetom. 
 
Pečemo pri 180°C cca 50 minut oz. dokler zgornja plast malce porumeni. 
Pred odhodom v pečico 🙂
Po prihodu iz pečice 🙂

Jaz sem na koncu posamični košček prelila še z medom, super paše k cimetu in jabkam 🙂