Se vam je že z godilo kdaj, da vam je bilo škoda metat stran določeno sestavino in ste si rekli “nič, bom pa nekaj spekla, da porabim”. Tako se meni večkrat zgodi s skuto, ki jo kupim iz ne vem katerega razloga, ker kot samostojno jed, je ne jem. Jaz sem uporabila manj mastno, ker druge načeloma niti ne kupujem, bi pa mogoče bil boljši izbor albuminska skuta, ki pa je tudi po okusu slajša in ne zakisli.
Namesto navadne moke sem uporabila razmaščeno kokosovo moko od Malince, katero sem včasih večkrat uporabljala, ko sem želela zmanjšat vnos ogljikovih hidratov. Tokrat pa sem poskusila združit oboje in po komplimentih jedcev, mi je očitno tudi uspelo.
No in spodaj delim z vami tudi recept, ki pa ga lahko prilagajate glede na vaše preference. Moko lahko zamenjate za sebi najljubšo, pravtako skuto, lahko pa tudi jabolka nadomestite npr. z breskvami, marelicami, mandarinami,…


Jaz sem na koncu posamični košček prelila še z medom, super paše k cimetu in jabkam 🙂