Suhe sestavine:

110 g razmaščene kokosove moke

110 g kvinojine moke

50g grobo mlete kokosove moke

2 čajni žlički pecilnega praška

strok vanilije

100g Sladila Sukrin Melis

Mokre sestavine:

2 jajci

150 (cca) ml kokosovega mleka

75 ml kokosovega masla

Dodatek (po želji):

Borovnice

Jagode

PRIPRAVA: 

Ločimo rumenjak od beljaka.

Rumenjaku dodamo SukrinMelis, strok vanilije, kokosovo olje ter vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo mleko in spet premešamo. Nato dodamo kokosovo in kvinojino moko, h katerima smo primešali pecilni prašek. Počasi premešamo z mešalnikom.

Z očiščenim električnim mešalnikom se nato lotimo beljaka. Ko ga dodobra premešamo, ga ročno vmešamo k masi, dodamo še jagode in borovnice, maso ročno premešamo.

V pripravljene modelčke za mafine damo mase do roba. V sredino segrete pečice na 180 stopinj damo modelčke za 25 minut.