Suhe sestavine:
110 g razmaščene kokosove moke
110 g kvinojine moke
50g grobo mlete kokosove moke
2 čajni žlički pecilnega praška
1 strok vanilije
100g Sladila Sukrin Melis
Mokre sestavine:
2 jajci
150 (cca) ml kokosovega mleka
75 ml kokosovega masla
Dodatek (po želji):
Borovnice
Jagode
PRIPRAVA:
Ločimo rumenjak od beljaka.
Rumenjaku dodamo SukrinMelis, strok vanilije, kokosovo olje ter vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo mleko in spet premešamo. Nato dodamo kokosovo in kvinojino moko, h katerima smo primešali pecilni prašek. Počasi premešamo z mešalnikom.
Z očiščenim električnim mešalnikom se nato lotimo beljaka. Ko ga dodobra premešamo, ga ročno vmešamo k masi, dodamo še jagode in borovnice, maso ročno premešamo.
V pripravljene modelčke za mafine damo mase do roba. V sredino segrete pečice na 180 stopinj damo modelčke za 25 minut.