HUMMUS z avokadom
Sestavine:
300g čičerike
3čž olivnega olja
2čž tahini – doma pripravljen
2 zrela avokada
sok 1 limete
2 cz česna v prahu ali 2 stroka česna
Sol, poper
Priprava:
Čičeriko operemo, oluščimo lupinic in stresemo v mixer. Dodamo olivno olje, tahini, limetin sok in česen.
Ko dobimo gladko maso, dodamo še sol, poper, in oba avokada (brez koščice in lupine seveda), ter ponovno dobro zmixamo.
Gladko maso preložimo v posodico, pokapljamo z olivnim oljem in shranimo v hladilniku.
Še nasvet za pripravo doma narejenega Tahinija:
Tahini je namaz oz. maslo iz sezamovih semen. Pripravimo ga lahko sami iz sezamovih semen in sezamovega olja. Na eno enoto olja vzamemo štiri enote sezamovih semen. Sezam pražimo v teflonski ponvi (brez olja) nekaj minut. Ko začnejo semena poskakovat je pripravljen. Pražena semena nekoliko ohladimo in zmeljemo v mixerju. Zmesi postopoma ob mešanju dodajamo olje. Pripravljen tahini shranjujte dobro zaprtega v hladilniku.
