Vedno se bo našel nekdo, ki ti bo rekel, da nisi dovolj dobra, dovolj lepa ali dovolj edinstvena. Vedno bo nekdo ocenjeval tvojo lepoto po zunanjosti. Vedno bo nekdo, ki te bo ocenjeval po tvoji popularnosti. Vedno bo nekdo, ki bo trdil, da je tvoja izobrazba izguba časa.

Ne glede na vse, se moraš zavedat, da si edinstvena. Od trenutka ko si prišla na ta svet, si prinesla novo lepoto, čisto drugačno nedolžnost. Nov način kako ljubiti in biti ljubljen. Ti definiraš lepoto in ne lepota tebe, nikoli ne dvomi v to!

Skozi življenje te bo okolica potiskala v neke ideale, ki jih ustvarja. Te ideali se vedno spreminjajo, ampak ti se ne spreminjaj, spreminjaš se lahko le na bolje! Sledi svojim prepričanjem in svojim željam, ne rabiš ustrezati okolici. Bodi sama svoj ideal!

Zakaj?

Lep obrazek ti lahko priskrbi pozornost, ampak lepo srce ti zagotovi spoštovanje. Lep obrazek ti morda lahko priskrbi popularnost, ampak lep razumen um ti bo prinesel resnično do-življenjsko srečo. Z obnašanjem lahko pridobiš pozornost, ampak prijaznost ti zagotovi pristno ljubezen. Resnično ljubezen ni lahko najt, ker je večna in kar je večno je zelo redko. Tudi ti si redka izjema in nikoli ne dovoli nikomur, da prepriča v nasprotno! Osebe ki to poskušajo, v tvojem življenju nimajo kaj počet. Ceni svoj čas in ga podari le tistim, ki ga spoštujejo, tistim ki spoštujejo tebe!

Vzemi si trenutek zase, zapri oči in pomisli na vse tiste, ki vidijo in cenijo v tebi tisto notranjo lepoto in pristnost, ki jo izžarevaš. Obdrži te osebe, ker jih potrebuješ in oni tebe. Verjeti in zavedati se moraš, če boš kadarkoli potrta, je nekje nekdo, ki se počuti točno tako kot se počutiš ta trenutek ti. In če se ne boš naučila, da se vidiš takšno kakršna v resnici si navznoter, boš vedno ujetnica tistega kar mislijo drugi. Takšne vrste ječa je veliko hujša kot katera koli druga. Imej se rada in odmisli opazke drugih, slednji skozi besede le izražajo svojo žalost in nezadovoljstvo.

Resnične napake niso tiste, ki so vidne na zunaj, ampak tiste skrite v tvojem srčku, v tvojih mislih in v tvoji duši. Delaj na tem, da prvo popraviš tiste nevidne. Zunanjost lahko še kako spreminjaš a nikoli ne boš zadovoljna, dokler ne boš mirna v duši. Bolj ko se boš osredotočila na svojo notranjost, bolj lepa, samozavestna in neodvisna bo tvoja zunanjost. Tudi tvoja izobrazba/znanje/talent je nekaj kar te naredi edinstveno – kraljico, ker te okrona  z nečem, s čemer lahko vplivaš na svet. Neodvisnost bo tvoj stražar nad vsem kar ti bo prišlo na proti. Ljudje te bodo prepričevali v marsikaj tudi v to, da neodvisnost prestraši ljudi. Res je, neodvisnost prestraši tiste, ki v tvojem življenju nimajo kaj iskat, prepričalo pa bo tiste prave, ki te bodo zaradi tega toliko bolj spoštovali, ljubili in cenili.

Vse kar ti govorim, ti govorim iz izkušenj. Tudi sama sem odrasla v neodvisno žensko, ki izraža svoje mnenje in se drži svojih načel. Zrasla pa sem iz sive miške, ki je pojedla vse opazke in si je dovolila, da so vplivale na njeno samopodobo, katere posledice nosi še danes. Zavedati se moraš, da imajo besede neverjetno moč, človeku lahko spremenijo življenje na bolje ali na slabše. Od nas samih pa je odvisno kako jih bomo sprejeli, lahko so grde besede dobra lekcija, lahko pa so le grde besede, ki slabo vplivajo na našo samopodobo.

Želim ti da si to kar si, bodi realna. Vodi svoje življenje po svoje, ne pusti da ti ga vodijo drugi. Zaupaj mi in ob pravem času boš bila na pravem mestu tudi ti 😉