Baje si lahko “slan” ali “sladek tip človeka. Jaz sem oboje 🙂 

Ampak tako kot vedno se za vse najde neka alternativa za bolj zdravo “pregreho”. 

Če imaš vsaj malo znanja na področju zdrave prehrane, veš da so razni čipsi, krekerji, slane palčke in vse podobno kar lahko kupimo pri naših sosedih trgovcih, procesirana/predelana hrana, ki na naše zdravje zelo slabo vpliva. 

Težava s katero se vsak dan več ljudi srečuje je prekomerna teža in prav procesirana hrana je največji povzročitelj le te. Zato tudi s slanimi prigrizki pametno izbirajte in si jih raje pripravite sami. Ni nobena umetnost in če imaš vsaj za konec tedna urco viška ti predlagam, da se poigraš in narediš zalogo, ker vrjami, to kar hitre skopni, človek bi lahko rekel da so boljši kot tisti v “štacuni”. 

Poizkusi in mi sporoči kako so ti všeč 🙂

aja ps. v eni izmed objav imaš tudi humus, ki se odlično poda h krekerjem 😉

 

Sestavine:

250g čičerike
40ml olivnega olja
100g ovsenih kosmičev
1 cz mletega česna
1 cz kurkume
sol
Sok 1 limone

Priprava: 

čičeriko speri pod vodo (odstrani lupinice). V mešalniku, najprej do gladke mase, zmiksaj čičeriko in nato dodaj ostale sestavine katere ročno dobro pregneteš v testo. Pečico segrej na 180°C. Na pekač, obloženim s peki papirjem, položi testo in ga z valjarjem enakomerno razvaljaj po pekaču. Z nožem nareži krekerje. Vsak kreker z vilico 3x prepikaj in jih peci cca 40 minut oz. do lepe rjave barve

Medtem si lahko pripraviš še hummus z avokadom, katerega recept najdeš v drugem blogu.

si naveličana neučinkovitih diet?

Prijavi se na prehranski coaching