Imela sem obdobje, ko se je moje telo povsem uprlo jajcu in pšeničnem glutenu. Kako vem? Poslušam tvoje telo, kar bi moral vsak. Ko ti določena živila povzročijo napihnjenost in občutek kot da si v 6 mesecu, to ni ravno prijetno, sploh če si v družbi (oops :).

No torej ti ne preostane nič drugega, kot da se začneš vsemu temu konkretno izogibat. 

Potem pa tukaj pride želja po sladicah, zdravih seveda in kaj ko si navajen vsepovsod dajat jajčka. Gluten še ni tak problem, ker imam na voljo res ogromno alternativnih rešitev. Problem nastane z jajcem no katerega lahko nadomestiš s Chia semeni ali pa nadomestki (katerim pa se po mojem okusu raje izogibajte – procesirana “hrana”). 
Ta recept sicer vsebuje ta “fake egg”, ampak morala sem testirat in sploh ni slabo. Nimaš občutka, da karkoli manjka oz. da je karkoli odveč. 

Vsekakor pa lahko vi recept naredite tudi z jajci ali s Chia semeni. 

Pa dobr tek 😉

 

SESTAVINE:

 Testo:

– 80 g riževe moke

– 50 g riževeh kosmičev

– 40 g mletih mandljev

– 30 g kokosovega olja

– 4-5 žlic kokosovega mleka

– 1 žlica sladila Sukrin, Cavalier ali katero drugo

– 1 žlička esence vanilije

– 1 žlička ruma

– ščepec sode bikarbone

Nadev:

– 300 g grškega jogurta

– 300 g skute

– 3 čajne zličke Orgram nadomestka jajca (3 jajca)

– 3 žlice sladila

– 1 žlička esence vanilije

– 2 žlici praška za vanilijev puding (puding brez glutena)

OPIS POSTOPKA:

 Testo:

Vse suhe sestavine zmešaš skupaj, nato dodaš mokre in z rokami zmešaš v “testo” (pride v obliki drobtin). Testo streseš v okrogel pekač (premer cca. 24 cm) obložen s peki papirjem in ga pritisneš ob dno po celi površini. Testo pečeš 8 minut na 180 stopinj. * Nadev:

Vse sestavine zmešaš z mešalnikom, da dobiš gladko maso. Ko je testo gotovo čez preliješ skutni nadev. Pečeš cca. 50 minut na 175 stopinj in nato še 5minut na 200 stopinj. Pazi da se ne zažge.