SESTAVINE ZA TESTO:

200g ovsene moke

3 žlice kakava v prahu

1 žlica sladila Sukrin Melis

Ščepec soli

1 jajce

50g kokosovega masla

100g mletih mandljev

 

SESTAVINE za nadev:

500g lahke skute

5 žlic sladila Sukrin Melis

40g jedilnega škroba 

4 jajca

1 strok vanilije

1 merica whey beljakovin (po želji)

1 naribana lupinica limone

200 ml sladke smetane

 

DODATEK:

4 srednje velika jabolka

1čž cimeta

 

PRIPRAVA:

Sestavine za testo zmešamo skupaj v kepo in zavijemo v folijo, ter postavimo v hladilnik za 1h.

Model za pito ali torto namastimo z maslom ali obložimo s peki papirjem, ter ga potresemo z drobljenimi lešniki ali mandlji. Testo porazdelimo/razvaljamo po dnu in obodu modela in ga prepikamo z vilico.

Pečico segrejemo na 180°C. Smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo. V drugi posodi vse ostale sestavine za nadev dobro zmešamo in jim počasi na rahlo dodamo stepeno smetano. Lahko ji dodamo tudi koščke jabolk. Maso enakomerno porazdelimo po testu.

Jabolka olupimo, razkoščičimo, narežemo na tanke krhlje ter z njimi obložimo kolač. Jabolka potresemo s cimetom.

Kolač pečemo v segreti pečici 1h. Ohladimo in postrežemo, jaz kolač prelijem še s prelivom Sukrin Gold 🙂