Za tokratni kolaček lahko sestavine tudi nadomeščate z drugimi.
Moko dodajte po lastni želji. Jaz sem ovsene kosmiče zmlela v moko in ji dodala še razmaščeno kokosovo moko, da je bolj žmohtno 🙂 Za preliv sem uporabila kar sem imela doma. Lahko bi dodali grškemu jogurtu tudi zmiksano jagodičevje in je preliv bolj saden. Tudi dodatek whey beljakovin ni nujen, jaz jih dodajam zaradi hranilnih vrednosti. Masla lahk dodate več, jaz probam zmanjšat vnos kalorij, kar se pač dan 🙂
SESTAVINE ZA TESTO:
- 3 zrele banane
- 150g ovsene moke
- 100g kokosove razmaščene moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- Pol žličke cimeta
- Pol žličke soli
- 50g ghee masla
- 4 žlice sladila Sukrin Gold
- 3 jajca
- 1 merica whey beljakovin vanilija
- 2dcl mleka
SESTAVINE ZA NADEV:
- 250g grškega jogurta (sobne temperature)
- 1dcl smetane za stepanje
- 1 vrečka želatine v prahu
- 2 merici whey beljakovin Vanilija
- 2 žlici Sukrin Melis sladila
PRIPRAVA TESTA:
Pečico segrejemo na 180°C. Banane pretlačimo z vilico. V drugi posodi dobro premešamo obe moki, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol, cimet in whey, postavimo na stran.
V drugi posodi z mešalnikom zmešamo maslo in sladkor do kremaste teksture, dodamo jajca in ponovno zmešamo. Mešanici dodamo pretlačene banane in ponovno zmiksamo. Počasi dodajamo suhe sestavine v kombinaciji z mlekom in hkrati mešamo dokler ne dobimo enotne zmesi.
Zmes prelijemo v srednje velik namaščen pekač in pečemo cca. 45min.
PRIPRAVA PRELIVA:
Med tem ko se testo peče pripravimo preliv. Posebej stepemo smetano in postavimo na stran. V drugi posodi miksamo grški jogurt kateremu počasi dodajamo želatino v prahu in miksamo 2 do 3 min. Počasi dodajamo sladkor in whey beljakovine. Na konc pa še na rahlo in počasi z lopatko primešamo stepeno smetano.
Preliv prelijemo čez ohlajeno pecivo in postavimo v hladilnik za 30min.