Vedno ko kupim banane, se vprašam zakaj sem jih kupila. In potem mi stojijo doma, dokler niso že skoraj primerne za v smeti. 

Tokrat sem pripravila kolač, ki ne vsebuje dodatnih ogljikovih hidratov ampak sem dala povdarek na beljakovinah. Beljakovine so tiste, ki jih po večini zanemarimo, zato se mi zdi, da jim moramo dat priložnost tudi v sladici. 

Tokrat sem moko zamenjala za Sukrin arašidovo razmaščeno moko, ki ima presenetljivo veliko beljakov in sicer kar 50%, torej 50g na 100g. Čokolado pa sem pravtako dala Sukrin, ki nima dodanega sladkorja. 

SESTAVINE:

  • 4 zrele banane
  • 4 jajca
  • 30g kokosove maščobe
  • 100g razmaščene arašidove moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • burbonska vanilija 
  • Sukrin čokolada

PRIPRAVA: 

Banane pretlačimo z vilico, jim dodamo jajca in maslo ter zmiksamo z električnim mešalnikom. 

V drugi posodi zmešami moko, pecilni prašek in burbonsko vanilijo ter vse sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. 

Po želji dodamo še čokolado ali koščke sadja.

Pečico segrejemo na 180°C. Zmes prelijemo v razmaščen ali s peki papirjem obložen manjši pekač in pečemo cca. 45min. 

Pa dober tek 😉